1-7 Jesper (John) 43´
1-8 Jesper (Gustav) 61´
2-8 80´

De yttre förutsättningarna var fantastiska denna underbar sommarkväll i juni 20 grader, vindstilla, klarblå himmel och en ivrigt lysande sol.

Tyvärr spelades matchen på konstgräs (Heden) vilket känns helt fel med tanke på att det är ju vid denna tid på året som gräsplanerna är som allra bäst.
Som allra bäst kan man tyvärr inte säga att Hälsö/Björkö inledde matchen. I varje fall inte under de första 45 sekunderna....

...för det var just den tiden det tog för Mossens BK att göra matchens första mål. En långboll från deras innermittfält som en av deras forwards löpte på.
Han tryckte sig, enkelt, förbi Magnus och Erik i mittförsvaret och bredsidade in ledningsmålet. Detta var egentligen matchens enda sekvens där Magnus och Erik hamnade på efterkälken. I övrigt var de som vanligt i stort sätt felfria och agerade med stor pondus.
Vilket för övrigt gällde hela laget. Det var aldrig något snack om vilket lag som var det mest spelskickliga. Även om det dröjde ända till den 10:e matchminuten innan HBK/IFK hade sin första riktigt heta målchans Adde fri mot en utrusande målvakt som slänger sig och räddar - returen ut till Gurra som dock slår bollen över målet.
Adde får sig en rejäl bröstvärmare i duellen med målvakten och tvingas stapplande ta sig ut över sidlinjen för att byta.

In kommer istället Henrik...och han vänder på matchen under sina första
1,5 minuter på plan.
Andreas frispelar Henrik, som i sin första bollkontakt strax utanför straffområdet vänder bort sin bevakare och tåar in bollen i målvaktens högra burgavel.
Dryga minuten senare tar laget ledningen då Frans slår en öppnande passning till Josh på högerkanten. Josh slår in bollen med en fin bredsida till Henrik
som med ryggen mot målet vänder bort både försvarare och målvakt och i öppet mål placerar in ledningsmålet.

Spelövertaget är kompakt för HBK/IFK och målchanserna avlöser varandra. Mossen har någon enstaka farlig kontring men William agerar säkert i mål.
Det dröjer dock ända till matchminut 22 innan vi noterar nästa mål. Laget får en frispark ca två meter utanför straffområdets vänstra hörn.
John lägger upp bollen och vi som följt John under några år nu förstod på hans blick att denna frispark kommer läggas rakt på mål.
Och inte bara rakt PÅ det skulle det visa sig, utan också rakt I mål. Målvakten sprattlade förgäves och 3-1 var ett faktum.

Minuten senare var det dags igen. Målet påminnde mycket om 2-1 målet men denna gång var det Gurra som slog en vältimad passning till Josh på högerkanten.
Josh frispelar en framrusande Henrik som återigen fintar bort både försvarare och målvakt och fullbordar sitt hat trick.
I halvlekens sista minut svarade Mossens målvakt för en fenomenal räddning på ett fräsande skott från Henrik. Returen kunde han dock inte rå på som
gick rakt ut till Jesper som rullade in bollen och fastställde halvtidsresultatet till 5-1.

Det som främst skiljer lagen åt är HBK/IFKs mycket snabbare och säkrare passningsspel, vilket är helt beroende av att spelarna är i ständig rörelse.
De senaste matcherna har man sett en oerhörd förbättring och en stor anledning till detta stavas Frans vars återkomst till fotbollen efter 1,5 års frånvaro gett laget både stadga, attityd, djupledsspel och spelvändningar. En annan stor anledning är att även Magnus och John återkommit vilket spetsat truppen ytterligare.

Magnus har visat sig från sin bästa sida som mittback och tillsammans med Erik bildar de seriens kanske bästa mittbackspar. Emil har tagit platsen som ytterback och växer för varje match, det märks att han är trygg i denna roll och är svår att komma förbi samtidigt som han vågar ta en offensivare roll när tillfälle ges.
Andreas J har också under de senaste matcherna höjt sig rejält. I ständig rörelse och irriterar motståndarna till misstag.
Macku hade inte många bollar att jobba på i första halvlek men när han väl får bollen under kontroll och i fart är han väldigt svårstoppad.

Andra halvlek startar i ett virvlande tempo från HBK/IFKs sida.

Redan i halvlekens andra minut driver Emil upp bollen i anfallsposition på sin högerkant. Ett perfekt inspel till Andreas som fintar en attackerande motståndare och får på ett hårt pressat skott som Mossens duktiga målvakt med nöd och näppe lyckas rädda. Returen hugger Henrik på och i öppet mål slår han in 6-1.
Knappt hinner bläcket torka i matchreferatet, förren det är dags igen.
John spelar upp bollen på vänsterkanten till Jesper som tagit position ute vid sidlinjen i höjd med straffområdet.
Ingen motståndare stöter så Jesper tänker "varför inte" och vandrar ostörd in mot straffområdets ena hörn, tittar upp och spänner blicker i bortre krysset.
Redan vid tillslaget ser man att bollen kommer få en perfekt bana mot mål. Och det fick den! Rakt upp i krysset. Målvakten chanslös. 7-1.
Matchen är givetvis sedan länge avgjord vilket avspeglar sig på spelet och intensiteten. Tempot sjunker och det är inte lika intressant att passa bollen. Nu är det solo som gäller.
HBK/IFK kontrollerar händelserna fullständigt och det är en lång väntan på slutsignalen.

Vi får ytterligare två mål - ett för vardera lagen.
Mitt i halvleken slår Gurra en perfekt genomskärare till Jesper som lobbar bollen snyggt över en utrusande målvakt.
Mossens reduceringsmål kommer i matchens allra sista anfall. Uppskattningsvis två meter offside på spelaren som gör målet.

Sammantaget en helgjuten insats av killarna som hade full kontroll matchen igenom. De fyra senaste matcherna har gett lika många segrar och målskillnaden 27-4! Ett fantastiskt facit.

Och som påtalats många gånger: Detta har varit möjligt tack vare att truppen är bred och det finns alternativ på alla positioner.
Alla kan tyvärr inte vara med i startuppställningen samtidigt men alla är lika delaktiga för det. Alla är precis lika viktiga.

Nu tar vi några veckors välförtjänt ledighet.
Vi ses igen V29, då startar uppladdningen inför Dana Cup.